Economic

Patroni prinși de ITM Timiș cu angajați la negru sau declarați în șomaj tehnic

Patroni prinși de ITM Timiș cu angajați la negru sau declarați în șomaj tehnic

ITM Timiș continuă verificările la angajatorii din județ privind stoparea virusului SARS-CoV-2. Astfel, în ultima săptămână, 30 de inspectori de muncă au verificat 284 de societăți comerciale și au constatat că 73 dintre acestea nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legii 55/2020, astfel că au aplicat 128 de avertismente.

Principalele avertismente au fost pentru: evaluări de riscuri profesionale incomplete; pe cale de consecinţă şi Planul de Prevenire şi Protecţie incomplet; stabilirea E.I.P. neconforme, incomplete (ex.: nr.măşti/zi, mănuşi etc.), semnalizarea de securitate incompletă (absenţa sau uzura benzilor de distanţare socială), nu a fost efectuată instruirea suplimentară la aplicarea Legii 55/2020.

Pe  lângă controalele efectuate pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au avut loc și verificări în activitatea de control curentă de către inspectorii ITM Timiş în perioada 19-23 octombrie.

Astfel, potrivit inspectorului-șef al ITM Timiș, Pavel Kașai, au fost efectuate 115 controale. Inspectorii au dat 113 avertismente și 15 amenzi, în valoare de peste 285 de mii de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 7 amenzi în valoare de 240.000 de lei au fost aplicate de inspectorii CRM pentru muncă nedeclarată, iar două amenzi în valoare de 40.000 de lei au fost date angajatorilor ce au folosit două persoane care munceau în timp ce aveau contractul individual de muncă suspendat pentru șomaj tehnic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*