Administrație

O nouă investiție prin Regio-POR la Timișoara: modernizare și extindere la Școala 30

O nouă investiție prin Regio-POR la Timișoara: modernizare și extindere la Școala 30

Un nou proiect prin Regio-POR, o nouă investiție în educație: se va interveni la Școala Generală nr. 30 din Timișoara, de pe strada Aştrilor 13, care va fi extinsă și modernizată cu bani europeni.

ADR Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat, astăzi, 6 octombrie, contractul de finanțare pentru „Modernizare terase circulabile existente, montare termosistem pe fațade și extindere Școala Generală nr. 30 din Timișoara, corp A, B și C cu 2 corpuri D și E în regim D+P+2E”.

Sunt prevăzute: modernizarea teraselor circulabile la cele trei corpuri de clădire existente, lucrări de montare termosistem la fațade, extinderea pe orizontală a unității de învățământ, cu două noi corpuri, unde vor funcționa o sală multifuncțională și încă 16 săli de clasă, precum și refacerea și amenajarea spațiilor verzi din incintă.

Valoarea totală a investiției este de 24,3 milioane lei, din care 23,8 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni.

Peste 2.000 de elevi vor beneficia de infrastructura școlară extinsă și modernizată.

Prin realizarea proiectului se vor urmări modernizarea teraselor circulabile la corpurile existente: A (D+P+2E), B (D+P+1E) şi C (D+P+2E), extinderea pe orizontală cu corpurile D şi E în regim de înalţime D+P+2E și montarea termosistemului la faţade. Extinderile propuse vor suplimenta suprafațele construite cu 3.255 mp astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E.în plus

Situaţia propusă a personalului din şcoală este următoarea: 79 cadre didactice, 6 cadre didactice auxiliare, 12 personal nedidactic, 2.013 elevi repartizati în corp A – 592 elevi, în corp B – 881 elevi, în Corp D- 240 elevi, în Corp E- 300 elevi. Pentru corpul C, numărul de locuri folosit alternativ de elevii din corpurile A şi B: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*