Eveniment

Controale sporite ale autorităților din Timiș după creșterea cazurilor de covid

Controale sporite ale autorităților din Timiș după creșterea cazurilor de covid

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, I.P.J Timiș cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și celor de la Protecția Consumatorului, în acest weekend, a intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în cele două zile, la nivelul județului Timiș au fost verificate 372 de societăți comerciale și peste 1.000 de persoane.

În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu.

Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante”, au transmis, luni, polițiștii timișeni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*