Sănătate

S-au închis două focare de covid, a izbucnit altul în Lugoj. Avem 7 școli în scenariul roșu

S-au închis două focare de covid, a izbucnit altul în Lugoj. Avem 7 școli în scenariul roșu

În județul Timiș au fost înregistrate 79 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că au fost procesate 1.597 de teste.

Cele 79 persoane sunt din: Timișoara – 33, Lugoj – 12, Dumbrăvița -5, Sânnicolau Mare – 5,  Giroc-3, Chișoda (Giroc) -2, Șag – 2, Nerău (Teremia Mare) -2, Butin (Gătaia)-1, Pișchia – 1, Gătaia – 1, Jebel – 1,Moșnița Nouă -1, Parța-1, Dudeștii Noi – 1, Cenei – 1, Făget -1, Ghiroda -1, Temerești (Făget) -1, Iosif (Liebling) -1, Saravale-1, Jena (Găvojdia)-1, Bucovăț-1.

Rata de infectare la mia de locuitori este 0,63, mai precizează DSP Timiș. În această dimineață, în spitalele din Timiș era internați 165 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 18 la ATI. În același timp, 4 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19 în ultima zi. În schimb, în județ nu a fost raportat niciun deces asociat infecției cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

DSP Timiș anunță că au fost închise focarele de la Centrul de recuperare neuropsihiatrică din Lugoj și cel de la Centrul rezidențial privat pentru vârstnici din Timișoara. În schimb, a apărut un nou focar de COVID-19 la o firmă particulară de construcții din Lugoj, Onamep, unde au fost confirmate 11 cazuri de infecție.

Celelalte focare aflate în supraveghere sunt la firma Zoppas (63 de cazuri), firma Acelum (16 cazuri), Centrul de recuperare neuropsihiatrică Periam (13 cazuri), Spitalul de Copii Louis Țurcanu (11 cazuri), firma Gelco (11 cazuri), Liceul Logos (7 cazuri), Hella Ghiroda (6 cazuri), clinica Nefromed (4 cazuri), centrul de recuperare neuropsihiatrică Timișoara (4 cazuri).

De asemenea, șase elevi, trei profesori şi cinci persoane din personalul nedidactic din județul Timiș se află în spital după ce au fost confirmaţi cu COVID-10. Dintre aceştia, patru elevi, doi profesori şi două persoane din sistemul nedidactic provin de la unităţi din Timişoara.

În același timp şapte licee, şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de predare a cursurilor, a anunţat şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Din totalul celor 95.156 de elevi care învaţă în judeţul Timiş, 283 sunt izolaţi/carantinaţi, 162 în Timişoara, iar 27.539 intră în sistemul online de învăţare, dintre care 18.449 provin din reşedinţa de judeţ. 81 de dascăli continuă să predea online (53 din Timişoara), iar 13 cadre didactice intră în concediu medical (cinci din Timişoara). De asemenea, în izolare/carantină mai sunt şi alţi 10 angajaţi.

„În scenariul roşu, continuă să fie Liceul ‘Grigore Moisil’ (clasele IX-XII) Timişoara, Liceul Logos din Timişoara, Grădiniţa din Giarmata, Şcoala din Bencecu de Sus, Liceul şi Grădiniţa din Periam, şi Liceul de Arte din Timişoara, acesta din urmă, din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii nefinalizate”, a precizat Marin Popescu, potrivit Radio Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*