Sănătate

Care sunt cele mai solicitate dispozitive medicale în Timiș. Toate cererile, aprobate

Care sunt cele mai solicitate dispozitive medicale în Timiș. Toate cererile, aprobate

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș  a finanțat toate solicitările de dispozitive medicale care se aflau pe lista de așteptare, iar beneficiarii își pot ridica dispozitivele de la furnizori,  în baza deciziilor eliberate de instituție.

De la începutul anului au fost depuse 3.805 cereri de procurare a diverselor dispozitive medicale, în valoare de aproape 6 milioane de lei, și astfel au fost acoperite toate solicitările.

Cele mai solicitate dispozitive medicale au fost: protezele auditive, cristalinul, mijloacele de mers, proteze de  membre și orteze.

„În acest moment, la capitolul  dispozitive medicale, pentru a veni în sprijinul asiguraților noștri am emis decizii pentru toate solicitările depuse de la începutul anului. Am reușit astfel, să acoperim cereri de dispozitive medicale,  pentru toți asigurații  care au solicitat. Pentru stomii, incontinență urinară și concentratoare de oxigen, deciziile se eliberează în timp foarte scurt deoarece sunt considerate urgențe și se rezolvă cu prioritate. Precizez că pentru procurarea unui dispozitiv medical, sunt necesare documente justificative eliberate de medicul specialist, sau după caz, medicul de familie. Toate documentele necesare se găsesc pe site-ul instituției http://www.cnas.ro/cjastm/page/dispozitive-medicale-2.html  și se pot trimite atât on line, pe adresa de e-mail: dispozitive@cjastm.ro, cât și prin intermediul poștei sau curierului, la adresa: Str. Corbului nr. 4, Timișoara”, a declarat dr. Victor Dumitrașcu, director general al CJAS Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*