Administrație

Primarul orașului Recaș, Pavel Teodor, despre infrastructura rutieră și investiții

Primarul orașului Recaș, Pavel Teodor, despre infrastructura rutieră și investiții

Investiţii de amploare au fost făcute în ultima vreme în orașul Recaș și în satele aparținătoare.

Primarul Teodor Pavel a făcut un bilanț al ultimilor ani, în care a amintit câteva dintre realizările sale din cadrul administrației.  Administraţia locală a demarat şi alte proiecte de investiţii, prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor. Sistemul de canalizare reprezintă, alături de asfaltarea drumurilor, cele mai importante investiții pentru modernizarea satului românesc și ar trebui să se situeze în capul listei de priorități ale edililor.

Astfel, în cei patru ani care au trecut, edilul susține că au fost accesate fonduri europene și fonduri guvernamentale, au fost asfaltate drumurile interioare, a realizat trotuare și locuri de parcare, a fost extinsă rețeaua de apă și canal, rețeaua de gaz, rețeaua electrică, iluminatul public pe led, etc.

La ora actuală, Recașul și Izvinul sunt asfaltate în proporție de 95%, iar la Herneacova, Stanciova și Bazoș lucrările sunt în plină desfășurare, cele rămase, în Petrovaselo și Ianculeasa, fiind în faza de ridicare la licitație pe sistemul național electronic. Nu vreau să închei acest subiect legat de asfaltări fără să le reamintesc locuitorilor din Recaș și din satele aparținătoare că în anul 2012, când eu am fost ales ca primar al orașului Recaș, am „moștenit” o lungime totală de 1 (UN) kilometru de asfalt, iar până la încheierea celui de-al doilea mandat al meu vor fi peste 100 de kilometri de asfalt. (…) Cu toată pandemia, în 2020 am finalizat de amenajat străzile Viei și Vinului, care arată impecabil, apoi parcarea auto de la Centrul de plasament din Recaș, trotuarele de la cimitirul catolic și de la cel ortodox, capela mortuară situată la interferența cimitirelor penticostal și ortodox, finalizarea planului rutier al Recașului etc. Apoi, în fiecare sat se lucrează intens la asfaltări, dar se fac reparații capitale la toate căminele culturale (Bazoș, Herneacova, Stanciova, Petrovaselo și Recaș), precum și la Grădinița Izvin. Tot la Izvin este în plină desfășurare și lucrarea de amenajare a unui drum pietruit în prima fază, pe Strada Salcâmilor (porțiunea între Strada Teilor, din Cartierul Nou, și Aleea Sportivilor, de la sala de sport).

S-a proiectat într-adevăr un număr foarte mare de treceri de pietoni, tocmai pentru a atrage atenția asupra unor teribiliști care confundă străzile din Recaș cu pistele de pe poligoanele de carting. Eu sunt convins că odată finalizat acest plan rutier, Recașul își va schimba din nou fața! Deja se observă un alt respect față de circulația rutieră și deja contribuie la aspectul urbanistic al localității! La Izvin urmează să înceapă lucrările la instalația de canalizare a satului și la stația de epurare, prin programul AQUATIM, lucrări care deja ar fi trebuit să fi fost demarate. Din cauza situației existente, mă refer la pandemia de COVID-19, a fost perturbată și realizarea proiectelor, și asigurarea finanțărilor. Dar totul va reintra în grafic și, chiar dacă va mai întârzia puțin începerea acestor lucrări, ele tot vor demara cât de curând”, a transmis primarul orașului Recaș, Pavel Teodor.

În plus, edilul spune că două noi proiecte importante pentru cartierul Ianculeasa vor primi finanțare guvernamentală. Astfel, a fost aprobată documentația pentru „Construirea unei baze sportive de tip 2”, în cartierul Ianculeasa. Proiectul va fi finanțat integral de Compania Națională de Investiții, fără a solicita bugetul local.

Baza sportivă va cuprinde un teren multifuncțional pentru minifotbal, handbal, baschet, volei și tenis; o clădire pentru vestiare; un cabinet medical; grupuri sanitare; câteva alei pietonale și spații verzi. Totodată, la Compania Națională de Investiții a fost depusă documentația pentru „Modernizare străzi în cartierul Ianculeasa”.

(Galerie foto):

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*