Educație

În ce condiții pot opta părinții doar pentru școala online. Documentele necesare

În ce condiții pot opta părinții doar pentru școala online. Documentele necesare
Adora Beauty

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat în ce condiții pot opta părinții doar pentru școala online și ce documente sunt necesare.

Așadar, Anisei a precizat la DIGI24 că pentru școala exclusiv online pot opta doar copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc.

Părinții trebuie însă să ducă la școală o adeverință de la medicul de familie pentru a dovedi acest lucru lucru, spune ministrul Educației, Monica Anisie.

Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online pentru a evita riscul infectării cu COVID-19.

„Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale’, a spus Anisie.

„Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă’, a sps ea

„Cei mai mulți au deja aceste certificate, având în vedere că este vorba despre boli cronice’, a adăuat Anisie.

Întrebată ce se întâmplă în cazul în care părinții vor să opteze pentru școala doar online, indiferent de contextul epidemiologic, ministrul a spus că acest lucru nu este posibil.

„Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă. Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii’, a explicat ea.

Cei care vor să își țină copiii acasă, fără să aibă în familie persoane din categorii de risc, nu au însă această opțiune, conform normelor existente în prezent, a precizat Anisie.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*