Național

„Metoda Accidentul” varianta Covid-19 este tot mai folosită. Cum procedează infractorii

„Metoda Accidentul” varianta Covid-19 este tot mai folosită. Cum procedează infractorii
Adora Beauty

Mai mulţi indivizi din judeţul Cluj au început să folosească „Metoda Accidentul” în variantă COVID pentru a încerca să păcălească diverse persoane, în special pe bătrâni.

Poliţiştii spun că oamenii sunt sunaţi şi alarmaţi că un membru al familiei este infectat cu noul coronavirus şi este nevoie de bani pentru tratament şi transport medical. Deşi s-au speritat mulţi nu au picat în capcană. Şi-au sunat rudele şi au aflat că au fost la un pas să rămână fără economiile de o viaţă. Acum poliţiştii încearcă să dea de urma suspecţilor.

Zeci de persoane au primit în ultimele zile apeluri dubioase în care au fost anunţate, din senin, ca o rudă sau un prieten de familie este infectat şi are nevoie urgent de tratament, care costă peste 10 mii de lei.

Cineva se oferea să ridice banii. Oamenii din Gherla s-au alarmat când au auzit de întâmplarea unei vecine care a fost sunată şi ea zilele trecute. Chiar dacă s-a speriat, biata femeie a reuşit să îşi revină în fire şi a sunat la 112.

Vecina bătrânei: „Pe la 10 şi ceva 10 jumate a zis că a sunat-o cineva de pe fix, au sunat-o şi i-au zis că «Ştiţi că băiatul este cu coronavirus?» Doamna s-a înfricat probabil, că e pensionară, are 70 şi ceva de ani şi a zis că a lăsat telefonul jos şi a ieşit în stradă. A zis că i-au cerut bani, nu ştiu ce sumă de bani, astăzi mâine intră peste noi în casă şi ne fură”.

Vecinii spun că au mai auzit de această metodă prin care oamenii erau păcăliţi şi speriaţi că rudele sunt infectate cu noul coronavirus. Pentru ca victima să nu aibă prea mult timp să îşi revină în şoc, sau să-şi sune rudele, escrocii se oferă să vină cât mai repede la ea şi să ia banii. La telefon se cer zeci de mii de lei pe loc.

Andreea Vișan – Purtător de cuvânt IPJ Cuj: „Astfel în contextul depistării pozitive cu virusul Covid -19, a internării în unităţile medicale ai unor membrii de familie sau a costului necesar achiziţionării de aparatură medicală, le erau solicitate sume cuprinse între 5.000 şi 30.000 de lei. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla desfăşoară cercetări privind săvârşirea unor tentative la infracţiunea de înşelăciune”.

Deocamdată, spun poliţiştii, persoanele contactate au anunţat rapid autorităţile şi nu au oferit sumele de bani. În acest caz au fost deja începute cercetări pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune iar oamenii legii încearcă să îi găsească pe cei din spatele apelurilor false.

 Sursa: stirileprotv.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*