Administrație

Grădinița nouă aflată în cartierul Primăverii din comuna Giarmata a fost recepționată

Grădinița nouă aflată în cartierul Primăverii din comuna Giarmata a fost recepționată
Adora Beauty

În data de 19 august a fost recepționată lucrarea de construcție a grădiniței noi din cartierul Primăverii de către Inspectoratul de Stat în Construcții.

“Mi-am început al doilea mandat de primar cu promisiunea că vom construi o nouă grădiniță în Cartierul Primăverii. Promisiunea a fost îndeplinită și investiția a fost realizată la timp și cu lucrări de calitate”, a declarat primarul Virgil Bunescu.

Grădinița din cartierul Primăverii are o capacitate de 120 de locuri, adică patru grupe, fiecare cu sala de clasă cu dormitoare separate, bucătărie modernă, sală de mese, sală de spectacole, toate la cele mai moderne standarde.

În perioada imediat următoare, Primăria Giarmata va achiziționa mobilierul, utilajele pentru bucătărie și materialul didactic. Odată cu finalizarea dotărilor, vor fi asigurate cadrele didactice și personal auxiliar necesar pentru o bună educație și îngrijire a copiilor la cel mai înalt nivel.

Valoarea investiției este de 500 de mii de euro, bani europeni atrași de administrația Bunescu din care 98% din bani sunt fonduri europene și 2% contribuția Primăriei Giarmata, la care se mai adăugă tot din fonduri proprii a comunei amenajările exterioare și anume:

– un loc de joacă foarte bine dotat

– o curte a grădiniței in care copii să poată să se simtă liberi și să se poată juca

De asemenea, introducerea tuturor utilităților: gaz, apă, telefonie, internet, canalizare. Toate aceste lucruri vor fi finalizate până în primăvara anului 2021.

Totodată pe același amplasament, în anul 2021 vor fi implementate două proiecte:

  1. Construcția unei creșe cu capacitate de 60 de locuri;
  2. Un bazin de înot pentru toți copii din grădinițele comunei.

În data de 8 septembrie, cu ocazia ,,Zilelor comunei Giarmata” Primăria va inaugura noua grădiniță.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*