Social

La piscină în vreme de pandemie: Cât de sigur este?

La piscină în vreme de pandemie: Cât de sigur este?

Noile măsuri de relaxare au dus la redeschiderea sezonului de mers la piscină. Odată cu ele au apărut și noi întrebări și posibile dezinformări. Cât de sigur este să mergi La piscină în vreme de pandemie? Vizitatorii care vor să știe despre siguranța și transmiterea virusului în apă.

Aflăm în continuare răspunsurile la toate aceste întrebări.

  1. Riscul ca virusul să se transmită prin apă este aproape nul

Vizitatorii trebuie să știe că pericolul nu ne pândește în apă, ne asigură specialiștii și cercetătorii americani. Deci, este în regulă să mergi la piscină în vreme de pandemie. Aceștia au declarat că nu există dovezi că virusul se poate transmite prin apă și mai mult decât atât, apa din piscine este tratată și filtrată, ceea ce ne poate face să afirmăm cu certitudine că virusul nu supraviețuiește acelor cantități de clor și nici procesului de filtrare care este menit să îndepărteze impuritățile și microorganismele din apă.

 

  1. Cantitatea de clor suficientă pentru a omorî virusul

Cantitatea de clor din apă (între 0,5mg/l și 1,5 mg/l) este suficientă pentru a omorî virusul. Atât vizitatorii, cât și administratorii de piscine publice sau private, trebuie să știe că nu este nevoie de o doză mai mare de clor în apă, aceasta fiind deja eficientă și suficientă.

 

  1. La piscină în vreme de pandemie: Cum previi infectarea

Spațiile la care să fie atenți vizitatorii sunt dușurile, vestiarele și zonele cu apă mică. Dacă apa este relativ sigură din punct de vedere al transmiterii virusului, vizitatorii trebuie să știe că riscul de infectare apare în spațiile comune, precum dușuri, vestiare, dar și pe marginea piscinei. De aceea, specialiștii recomandă aceleași măsuri ca în cazul celorlaltor activități: purtarea măștii, distanțarea socială, spălarea frecventă a mâinilor, dezinfectarea spațiilor comune și evitarea spațiilor aglomerate.

Accesul la dușuri este interzis

Cu toate acestea, unele reguli sunt mai greu de respectat în cazul piscinelor: purtarea măștii în timpul înotului nu este tocmai la îndemână. Totuși, accesul la dușuri este interzis deocamdată. În vestiare este limitat, fiind necesară asigurarea unei distanțe de siguranță de 2 metri între vizitatori.

Evitați zonele aglomerate

Evitați zonele cu apă mică din piscină, care adesea strâng laolaltă mai mulți oameni. În astfel de situații apare riscul infectării de la om la om, risc omniprezent deja în spațiile aglomerate. Iar dacă piscina este prevăzută cu scări metalice (și nu cu trepte romane), nu uitați să nu duceți mâna la față după atingerea acestora și să vă spălați pe mâini imediat după ce le folosiți.

  1. La piscină în vreme de pandemie: spațiu personal de 12 m2

Legislația limitează accesul înotătorilor pentru a se respecta un spațiu personal de 12 m2 și se impun programări. Evitați piscinele care nu respectă aceste măsuri. Doar piscinele care au adoptat și care respectă întocmai aceste măsuri pot fi considerate locuri sigure. Autorități au impus limitarea numărului de vizitatori, astfel încât fiecărui înotător să îi revină o suprafață exclusivă de 12 m2, dar și accesul realizat doar în baza unei programări prealabile, pentru ca astfel de măsuri să poată fi respectate.

 

Unele piscine limitează și orele de acces pentru a asigura perioade pentru dezinfectare

Totodată, mersul la piscină în vreme de pandemie, presupune respectarea unor reguli mai stricte. Unele piscine au limitat orele de acces ale vizitatorilor pentru a putea efectua dezinfectarea spațiilor comune între intervalele de acces în piscină. Astfel, după o perioadă anunțată în prealabil, toți vizitatorii piscinei sunt invitați să părăsească incinta pentru ca personalul să poată dezinfecta toate spațiile comune înainte de intrarea următorilor înotători.

Sursa: libertateapenrufemei.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*