Administrație

Cornești – Iarcuri, noua zonă din Timiş care va deveni atractivă pentru turişti

Cornești – Iarcuri, noua zonă din Timiş care va deveni atractivă pentru turişti

Consiliul Județean Timiș a sprijinit financiar, în ultimii ani, cu sume importante cercetarea arheologică sistematică din zona Cornești – Iarcuri. Aici se fac, din 2007, săpături într-o zonă ce are jumătate din suprafața Timișoarei.

Specialiștii Muzeului Național al Banatului, alături de arheologii parteneri din Berlin, au scos la lumină cea mai mare fortificație din Epoca Bronzului din lume și, firesc, unul dintre cele mai importante situri din România, care încă nu este clasat. Acest lucru trebuie neapărat să se întâmple, cu atât mai mult cu cât fortificația îndeplinește toate condițiile pentru a fi inclusă în lista monumentelor UNESCO.

„Am alocat 500.000 de lei doar pentru săpături și peste 1 milion de lei pentru aparatura necesară arheologilor. În plus, alături de Primăria Orțișoara, care a pus la dispoziție un teren, se lucrează la deschiderea unui Punct Muzeal la Cornești. Zona, una extrem de frumoasă, are toate șansele să devină de interes pentru turiști, odată finalizată investiția de aici”, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*