Administrație

Canalizare la Silagiu și la Bacova

Canalizare la Silagiu și la Bacova

În satul Silagiu va fi introdusă canalizarea, în urma unui proiect de aproximativ 5 milioane de euro, bani atrași de administrația locală din fonduri externe. Este vorba despre un proiect în valoare de 8,2 milioane de lei, cu bani obținuți de Primăria Buziaș din Programul Național de Dezvoltare Locală.

Și la Bacova va fi introdusă canalizarea, în urma unui proiect al Aquatim în care este inclus și orașul Buziaș. Este vorba despre proiectul de execuție a canalizării din Bacova, în colaborare cu societatea de apă și canal, realizat în baza unui proiect prin POIM2 (Programul Operațional Infrastructură Mare).

„Rețeaua de canalizare Bacova se află pe POIM 2, un proiect de aproape 5 milioane de euro în care pe lângă canalizarea Bacovei, mai  sunt cuprinse anumite străzi cu canalizare și rețea de apă din Buziaș și, de asemenea, aducțiunea de la Hitiaș, la Buziaș. Din ultimele informații, a fost un singur ofertant, a trecut de evaluarea tehnică, acum se află în evaluare financiară urmând ca după documentele de eligibitate să se semneze contractul până probabil la sfțrșitul lunii august, începutul lunii septembrie”, a declarat primarul Sorin Munteanu.

Începând cu anul 2017, Aquatim SA derulează un nou proiect de investiții în domeniul alimentării cu apă și canalizării, numit „Fazarea Proiectului Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș”. Proiectul este finanțat din Fondul de Coeziune și se desfășoară în cadrul programului național de investiții Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de circa 63.047.409 lei (fără TVA).

Proiectul cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile: Buziaș, Deta, Recaș, Jimbolia, Sânmihaiu Român și Utvin. Lucrările însumează extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 37 km, extinderea și modernizarea reţelei de apă cu aproximativ 11 km, reabilitarea unei stații de tratare a apei potabile, construcția și reabilitarea a cinci rezervoare de  înmagazinare a apei și realizarea a 14 stații noi de pompare a apelor uzate.

Odată cu aceaste investiție, satele Silagiu și Bacova întră „în rândul lumii”, mai ales că noile legi europene prevăd obligativitatea racordării la canalizare, acolo unde aceasta există. În caz contrar, amenzile se ridică la 3.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*