Sănătate

Mare atenție când folosiți masca de protecție! Greșeala pe care o facem toți

Mare atenție când folosiți masca de protecție! Greșeala pe care o facem toți

În contextul pandemiei de coronavirus, masca de protecție a devenit un accesoriu nelipsit din gențile și mașinile românilor. Mare atenție însă cum o folosiți. Această greșeală ne poate cauza mai multe probleme decât credem.

Potrivit Miror, de cele mai multe ori, atunci când o persoană bea sau mănâncă, obișnuiește să își pună masca de protecție pe bărbie. În acest context, experții au tras un semnal de alarmă.

„Asigurați-vă că aveți masca pe față sau că este dată jos, dar niciodată pe bărbie sau în jurul gâtului”, a avertizat un specialist.

Potrivit acestora, gâtul este o zonă expusă la bacteri și virusuri.  Astfel, în cazul în care o persoană alege să își tragă masca pe bărbie sau pe gât, interiorul acesteia va fi contaminat, iar în momentul în care va fi pusă înapoi pe nas și gură, există riscul infectării.

Totodată, specialiștii vin și cu un sfat. Aceștia atrag atenția că în momentul în care dorim să mâncăm sau să vorbim cu persoane apropiate, cea mai bună alegere este să ne dăm masca jos.

În acest mod, reușim să fim cu un pas înaintea virusului și evităm o eventuală contaminare.

Sursa: capital.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*