Eveniment

Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județul Timiș

Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județul Timiș

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Grupării Mobile de Jandarmi, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în acest week-end, la nivelul județului Timiș au fost verificate 567 de  societăți comerciale.

În urma controalelor efectuate în mijloacele de transport în comun polițiștii rutieri au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

“Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare”, a transmis IPJ Timis. 

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*