Social

Traian Orban s-a retras din funcția de președinte al Asociației Memorialul Revoluției

Traian Orban s-a retras din funcția de președinte al Asociației Memorialul Revoluției

Traian Orban s-a retras din funcția de președinte al Asociației Memorialul Revoluției din Timișoara. Marți a avut loc Adunarea Generală a membrilor la sediul Memorialului Revoluției, fiind anunțați de demisia președintelui asociației.

Acesta a motivat că este dezamăgit de lipsa de susținere a instituțiilor de stat pentru asigurarea finanțării necesare funcționării asociației și a unui sediu adecvat. “S-a decis retrocedarea acestei clădiri către Ministerul Apărării. Eu consider că este o mare nedreptate și acest lucru m-a dezamăgit. Am așa un sentiment de zădărnicie și m-am retras din dorința ca stafeta Memorialului Revoluției să fie preluată de oameni mai tineri”, a declarat Traian Orban.

Asociația Memorialul Revoluției din Timișoara a fost declarată, prin lege, administratoarea Centrului Național de Documentare și informare Publică despre Revoluția din 1989 iar în anul 2019, Asociația Memorialul Revoluției a fost decorată de către Președinția României cu decorația Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria E („Patrimoniul cultural național”).

(Foto: Adevărul.ro)

Un comentariu

  1. Mihai Mircea

    În perioada școlii online Memorialul Revoluției a asigurat prin facebook vizita virtuală a sute de elevi. Pot fi văzute și acum expoziția de picturi ale copiilor și prezentări de monumente (inclusiv Zidul Berlinului). Lăudabil efort.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*