Social

11 iulie, Ziua INSPECȚIEI MUNCII

11 iulie, Ziua INSPECȚIEI MUNCII

Ziua INSPECȚIEI MUNCII, 11 iulie, a fost instituită prin Legea nr. 337 din 2018 privind statutul inspectorului de muncă.

INSPECTORATELE TERITORIALE DE MUNCĂ sunt unități cu personalitate juridică, organizate în fiecare județ și în municipiul București și funcționează în subordinea INSPECȚIEI MUNCII, care este organ de specialitate al administrației publice centrale, aflat în subordinea MINISTERULUI MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE, prin care se exercită atribuțiile de autoritate de stat în domeniile sale de competență.

INSPECȚIA MUNCII și INSPECTORATELE TERITORIALE DE MUNCĂ au ca principal scop urmărirea îndeplinirii de către angajatori a obligațiilor legale în domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și al supravegherii pieței produselor, precum și a celorreferitoare la condițiile de muncă, apărarea vieții, integrității corporale și sănătății salariaților și a altor participanți la procesul de muncă, în desfășurarea activității.

Ca o alternativă la activitatea de control, INSPECȚIA MUNCII și INSPECTORATELE TERITORIALE DE MUNCĂ sunt preocupate în permanență de informarea, atenționarea și conștientizarea atât a angajatorilor cât și a angajaților cu privire la importanța cunoașterii și respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

La 21 de ani de la înființarea INSPECȚIEI MUNCII, ne confruntăm cu o mare provocare, infecția cu COVID-19 care afectează societatea din punct de vedere al sănătății, economic și social.

“Prin acțiunile de informare și control intreprinse de către INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA TIMIȘ, conștientizăm angajatorii și lucrătorii asupra necesității respectării reglementărilor adoptate pentru prevenirea și reducerea îmbolnăvirilor.

CONDUCEREA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIȘ, precum și TOȚI INSPECTORII DE MUNCĂ acționează prin toate formele și metodele specifice pentru informarea și conștientizarea tuturor angajatorilor și angajaților din județul Timiș de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă şi, în mod deosebit, pentru prevenirea contaminării şi îmbolnăvirii angajaţilor cu COVID-19.  

În acest sens am transmis tuturor angajatorilor din județul Timș informări, recomandări și atenționări privind cele mai bune măsuri de prevenire a contaminării şi îmbolnăvirii angajaţilor cu COVID-19. De asemenea, am efectuat controale pentru determinarea neconformităților și dispunerea de măsuri pentru remedierea acestora. Am fost și suntem permanent la dispoziție pentru a furniza răspunsuri preocupărilor angajatorilor și angajaților”, a transmis Pavel Kasai, seful ITM Timis. 

COLECTIVUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA TIMIȘ are ca obiectiv principal menținerea și creșterea nivelului înalt de încredere în rândul angajatorilor șangajaților, răspunderea și receptivitatea la sesizărilangajaților, acestea fiind soluționate cu celeritate.

CONDUCEREA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIȘ transmite cu ocazia “ZILEI INSPECȚIEI MUNCII DIN ROMÂNIA” multă sănătate și succes în tot ceea ce fac tuturor ANGAJATORILOR ȘI ANGAJAȚILOR de pe piața muncii a județului Timiș.

LA MULȚI ANI, INSPECȚIA MUNCII!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*