Social

Furtună puternică în Timișoara. 250 de pompieri au fost mobilizați

Furtună puternică în Timișoara. 250 de pompieri au fost mobilizați

A fost prăpăd noaptea trecută în Timișoara. O furtună puternică a măturat totul în cale. 250 de pompieri au fost mobilizați să scoată apa din zeci de gospodării. Ruperea de nori a durat aproximativ o oră. Canalizarea orașului nu a făcut față debitului de apă, aşa că bulevarde, curți, beciuri și garaje au fost inundate. Mai mulți copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar o localitate timișeană a rămas fără electricitate după ce mai multe cabluri de alimentare au fost rupte.

Timișul a fost sub atenționare cod portocaliu de vreme rea până vineri dimineața, însă aseară a fost emisă o avertizare nowcasting cod roșu de furtuni. Este posibil să mai plouă pentru că, în continuare, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică.

În ultimele 24 de ore au fost emise mai multe atenționări și avertizări de fenomene meteo periculoase, printre care și două avertizări de Cod Roșu în intervalele orare 19:15 – 20:00, pentru zona de Sud-Vest a județului și 00:15-01:15 pentru localitățile Nițchidorf, Gătaia și Tormac.

În urma ploilor abundente, în dispeceratul inspectoratului s-au înregistrat peste 80 de apeluri pe numărul unic 112, prin care cetățenii au solicitat intervenția pompierilor la mai multe adrese din Timișoara și localitățile limitrofe.

Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a trei instituții publice (Casa Tineretului, Str. Arieș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” și Maternitatea Bega), 18 case, 9 curți, 10 beciuri și subsoluri inundate și 6 anexe gospodărești.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți – un copac căzut pe calea ferată pe raza localității Satchinez, și alți doi copaci căzuți în Timișoara.

Pentru coordonarea eficientă a echipajelor din teren, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă. De asemenea, s-a dispus creșterea capacității operaționale la cele două detașamente de pompieri din Timișoara. În sprijinul pompierilor din Timișoara au venit și colegi din cadrul Stațiilor de Pompieri Buziaș și Deta și Detașamentul de pompieri Lugoj, astfel peste 250 de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile generate de fenomenele meteo periculoase.

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*