Educație

Subiecte Evaluare Națională 2020.Ce au avut de rezolvat elevii la Limba și Literatura Română

Subiecte Evaluare Națională 2020.Ce au avut de rezolvat elevii la Limba și Literatura Română

Peste 5000 de elevi ai claselor a VIII-a din Timiș au început astăzi Evaluarea Națională 2020, cu examenul de Limba și Literatura română.

În acest an au fost luate măsuri suplimentare de siguranţă, cu distanțare socială, mască și triaj epidemiologic la intrare.

Elevii şi-au făcut apariţia în sălile de examen de la primele ore ale dimineții. Examenul a început la ora 9:00. Subiectele de la Limba română pe care le-au avut de rezolvat candidații au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți. Astfel, ei au avut la dispozitie 2 ore pentru a rezolva subiectele.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor întrebări legate de un text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate

A doua probă va avea loc miercuri, 17 iunie, la matematică.

Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*