Eveniment

Gospodării inundate la Glimboca după o rupere de nori

Gospodării inundate la Glimboca după o rupere de nori

Apa cu noroi a pătruns duminică seara în numeroase curţi, pivniţe, dar şi în casele oamenilor, acoperind totul cu un strat gros de noroi. Pentru a evacua apa din gospodării, autorităţile locale din Glimboca au cerut ajutorul pompierilor militari. Detaşamentul Caransebeş al Inspectoratului pentru Situatii de Urgente a intervenit rapid.

Prefectul județului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, s-a deplasat la Glimboca și la Zăvoi pentru a constata pagubele produse de inundațiile care au afectat cele două comune.

De asemenea, alături de col. Cristinel Coneru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, Cristian Gâfu a supravegheat intervențiile personalului ISU pentru înlăturarea efectelor produse de inundații. La Glimboca au fost afectate 7 case, 27 de curți și o mașină, iar la Zăvoi au fost inundate peste 40 de curți, precum și DJ 683, spre Poiana Mărului, unde o porțiune de aproximativ 3 km a fost acoperită de aluviuni și de copaci, iar șanțurile au fost colmatate. Tot la Zăvoi, drumul pietruit spre stația de apă a fost spălat de viitură pe o porțiune de aproximativ 400 de metri.

Prefectul a intrat în curțile afectate pentru a constata pagubele și a transmis tuturor primăriilor, care s-au confruntat cu fenomene meteorologice care au produs pagube, rugămintea să își întocmească rapoartele operative, pe care mai apoi să le trimită la Instituția Prefectului Caraș-Severin și la ISU Caraș-Severin, conform constatării comitetelor locale pentru situații de urgență.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*