Administrație

A fost inaugurat noul segment de linie de tramvai care face legătura cu Shopping City Timișoara

A fost inaugurat noul segment de linie de tramvai care face legătura cu Shopping City Timișoara
Adora Beauty

După mai mulți ani de blocaj birocratic, a fost obținută autorizația ce permite mutarea stației de măsurare a calității aerului care bloca extinderea liniei 2 de tramvai.

Astfel, începând de azi, 15 iunie, cetatenii vor putea ajunge cu tramvaiul până la mall-ul din sudul orașului.

Cred că au trecut trei ani și ceva de cnd investitorul în Shopping City a realizat această lucrare, a amenajat bulevardul, sensul giratoriu și o nouă linie de tramvai care să-i permită extinderea rețelei noastre, a liniei 2 pânaă la acest mare complex comercial. Și n-am primit ani de zile aprobări să mutăm o amărâtă de stație de măsurare a aerului. În acest fel, o investiție de  circa 700 mii euro a rămas nefolosită. Tot ce s-a amenajat reprezintă o donație către municipalitate”, a transmis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Data de 15 iunie reprezintă pentru noi pe de-o parte redeschiderea mall-ului în condiții de siguranță sporite, dar și faptul că deschidem această linie de tramvai cu un mijloc de transport pentru cetățeni. Administrația locală a reprezentat un suport constant pe parcursul acestor ani și împreună am reușit să obținem toate aprobările necesare pentru a face acest proiect funcțional”, a precizat Adrian Boca, director de proiect în cadrul Neppi.

Tramvaiul 2 va circula pe noul traseu, astfel că nu va mai întoarce în bucla din zona Dâmboviței, ci își va continua traseul prin Piața Aurora, apoi către strada Ana Ipătescu. În zona intersecției de la Turist, tramvaiul va vira către mall, unde va avea și punctul de întoarcere. “Noi ca și societate ne bucurăm de extinderea Liniei 2 până la Shopping City. Înseamnă că mai mulți călători pot beneficia de servicii suplimentare din punct de vedere al transportului în comun. La nivelul Liniei 2 dacă până vineri au fost cinci unități în traseu în fiecare zi, de astăzi vor fi șapte unități în traseu tocmai pentru a păstra graficele care erau stabilite. Iar în weekend vor fi cinci unități în traseu. Timpul de așteptare în stație va fi de 15 minute în timpul săptămânii, iar în weekend 17 minute”, a explicat Nicolae Bitea, directorul STPT.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*