Politic

Titu Bojin pleacă de la conducerea Apelor Banat şi candidează la preşedinţia CJT

Titu Bojin pleacă de la conducerea Apelor Banat şi candidează la preşedinţia CJT

Prin intermediul unei postări pe Facebook, Titu Bojin anunţă că pleacă de la cârma unei instituţii importante şi intenţionează să se întoarcă în administraţie.

„Dragii mei, după cum probabil ați citit în presa ultimelor zile, ați aflat că începând de săptămâna aceasta am fost de acord să fac un pas în lateral în ceea privește conducerea Administrației Bazinale de Apă Banat, instituție pe care am condus-o aproape 20 ani.

În toți acești ani am făcut tot posibilul de a avea parte de ape curate în Banat, să protejăm viețile oamenilor și gospodăriile acestora de furia viiturilor atunci când a fost cazul, să trăim cât mai sigur și sănătos împreună cu natură. Am finalizat împreună cu echipa mea proiecte de referință pentru vestul țării. În ce măsură am reușit, vă las pe voi să apreciați prin prisma investițiilor ce s-au făcut în acești ani, în reabilitarea malurilor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor în Banat, în modernizarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, nefuncțional de aproximativ 60 de ani, și a altor investiții strategice.

Dar să nu uităm nici de cea mai frumoasă clădire din oraș, poate că sunt subiectiv, cea a Palatului Apelor. Anul viitor când Timișoara va fi Capitală Europeană, orașul se poate mândri cu o clădire de o frumusețe deosebită. Fără să fiu lipsit de modestie, m-am implicat activ că să înființăm în Timișoara și Regia Navigabilă a Canalului Bega pentru ca timișorenii să se bucure de plimbarea cu vaporașul pe Bega și să existe un cadru legal în ceea ce privește exploatarea acestui râu. De asemenea, am reabilitat sediile formațiilor de lucru din Topolovăţu Mare, Taria, Surduc, Coşteiu, Băile Herculane, Deta, Caransebeș, Reșița etc. Un alt obiectiv cu care mă mândresc este faptul că am reușit să facem o pistă pentru biciclete pe digul malului Bega până la frontieră cu Serbia, pistă de care se bucură foarte mulți iubitori de ciclism și natură. Nu m-a interesat niciodată apartenența politică a cuiva, ci doar interesul public și al cetățenilor.

Tot ce am făcut, am făcut cu bună credinţă şi cu dorinţa ca ABA Banat să fie o instituţie respectată şi apreciată în rândul comunităţii noastre.

Nu vă ascund faptul că îmi doresc să pot ajuta mai mult timişenii și bănățenii mei dragi, iar pentru acest lucru voi candida la președinția Consiliului Județean Timiș. În contexul acesta nu puteam să conduc o instituție importantă și să fiu în același timp în campanie electorală și în opoziție cu actuala guvernare.

Voi rămâne fidel oamenilor și instituției care mi-a oferit atâtea satisfacții profesionale și personale, voi fi la fel de implicat pentru ca Timișul și Banatul în general să aibă ape liniștite și curate. Am fost, sunt și voi rămâne alături de oameni, iar dacă pot să ajut, o fac cu bucurie. Bunul Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor, să încercăm să fim mai buni și înțelepți, această virtute a înțelepciunii, spun unii, venind odată cu vârstă.

Al vostru prieten, Titu Bojin!”, este mesajul transmis de fostul director al Administrației Bazinale de Apă Banat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*