Eveniment

Mascaţii au descins la mai multe persoane care au pus în circulaţie bancnote false de 50 de euro

Mascaţii au descins la mai multe persoane care au pus în circulaţie bancnote false de 50 de euro

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara, efectuează 12 percheziţii domiciliare, în județul Hunedoara la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate străine și înșelăciune. Sunt vizate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 48 de ani.

Începând cu anul trecut, membrii grupării ar fi derulat multiple tranzacţii cu plata în numerar, plasând pe piaţă bancnote false din cupiura de 50 de euro și, astfel, ar fi indus în eroare persoane fizice din localitățile Timișoara, Arad, Oradea, Marghita, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.

Activitatea infracțională a grupării ar fi fost coordonată de un bărbat, de 48 de ani. Acesta ar fi avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia.

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunțuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piață bancnotele falsificate. Zece persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Timişoara, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului De Monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. În activități sunt angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Gorj și jandarmi din Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*