Cultură, Educație, Social

USAMVB, gazda unui proiect inedit, „România văzută din tractor” FOTO-VIDEO

USAMVB, gazda unui proiect inedit, „România văzută din tractor” FOTO-VIDEO

Un eveniment important a avut loc luni la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului! Este vorba despre a doua etapă a proiectului „România văzută din tractor”.

Astfel, din curtea USAMVB Timișoara s-a dat startul celei de-a doua etape ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR, traseul care o poartă pe jurnalista Patricia Pop la volanul tractorului prin vestul țării, pentru a promova agricultura, turismul și gastronomia locurilor prin care va trece. Dacă anul trecut a călătorit 600 de km la bordul unui tractor ARBOS de 140 CP, străbătând şapte județe, pentru a vizita fermieri mari și mici producători agricoli din sudul țării, anul acesta temerara jurnalistă va testa un tractor New Holland de 175 CP în vizitele ei prin județele Timiș, Arad, Bihor şi Satu Mare.

Mesajul nostru (al echipei România văzută din tractor) este „ne dorim ca România să renască” și acest lucru se poate întâmpla doar dacă fiecare dintre noi ne dorim  cu adevărat ca România să renască. Încerc prin călătoria aceasta, străbătând vestul țării, să descopăr povești interesante, oameni care pot inspira alți oameni. Să descoperim România frumoasă, așa cum merită ea să fie promovată. Încerc să vorbesc despre România la superlativ, pentru că eu consider că făcând treaba aceasta vom inspira și alți oameni să muncească, să producă la noi în țară”, a transmis jurnalista Patricia Pop.

De data aceasta, timp de 30 de zile va filma împreună cu echipa ei în ferme de cultură mare, pe la crescători de animale, cultivatori de fructe, viticultori și mici întreprinzători din agroturism. Programul va include aproape zilnic cel puțin două vizite în ferme, pentru a discuta cu agricultorii și o sesiune de gătit, pentru că Patricia își dorește să scoată la lumină și vechile rețete ale comunităților pe care le va cunoaște.

Eu cred că este foarte normal ca o universitate ca a noastră să fie prezentă lângă asemenea eveniment. Încurajez un astfel de eveniment, deoarece prin ceea ce facem noi trebuie să transmitem astfel de proiecte. Prin acest proiect, România văzută din tractor se promovează România și oamenii care fac agricultură în mod real. Suntem aici, am hotărât în Consiliul de Administrație să ne alăturăm ca partener în acest proiect, practic, încurajaăm și tinerii și le arătăm povești de succes”, a precizat rectorul USAMVB, prof. univ.dr Cosmin Popescu.

Proiectul, care își propune să promoveze România, include în acest an și ferme de bivoli și bizoni, o cultură bio, vizită la o cramă cu vinuri medaliate, un popas în zona unde se gătesc celebrele plăcinte de Turnu, pâinea de Pecica, pâinea cu cânepă și prin bucătăriile a patru naționalități care conviețuiesc în pace pe meleagurile Banatului. Pentru ca în final, expediția organizată și condusă de Patricia Pop să se răsfețe la un party în stil maramureșean la Negrești Oaș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*