Sănătate

Medicul Virgil Musta: „România a gestionat mai bine situația decât alte state datorită măsurilor dure luate din timp“

Medicul Virgil Musta: „România a gestionat mai bine situația decât alte state datorită măsurilor dure luate din timp“

Medicul Virgil Musta, devenit celebru pentru rata foarte mare de vindecări obținută la Timișoara în pandemia de Covid-19, spune că România a gestionat mai bine situația decât alte state datorită măsurilor dure luate din timp.

La începutul crizei, în martie, marea temere a tuturor a fost că țara noastră, cu un sistem medical ineficient și depășit, va înregistra un bilanț catastrofal. N-a fost așa, dimpotrivă, iar absența unui număr mare de victime a alimentat, în scurt timp, o teorie a conspirației, mulți oameni arătându-și neîncrederea în veridicitatea bolii.

„Acest lucru se datorează, cel mai probabil, măsurilor corecte, deși dure, luate la timp, dar și modului în populația le-a înțeles și respectat”, a subliniat Virgil Musta.

În fapt, explicația era – ca de obicei – cea mai la îndemână. Medicul Virgil Musta, epidemiolog, spune că România s-a descurcat bine „comparativ cu multe țări din vestul Europei, țări mult mai dezvoltate ca noi din punctul de vedere al infrastructurii medicale, dar care au fost depășite de situație și au înregistrat foarte mulți morți”. În opinia acestuia, „acest lucru se datorează, cel mai probabil, măsurilor corecte, deși dure, luate la timp, dar și modului în care cea mai mare parte a populației le-a înțeles și respectat”.

(Sursa: ziaristii.com)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*