Administrație

Când se va redeschide Piața agroalimentară din Buziaș. Anunțul primarului

Când se va redeschide Piața agroalimentară din Buziaș. Anunțul primarului

Locuitorii din Buziaș mai au de așteptat până când își vor putea face din nou cumpărăturile din Piața agroalimentară. Aceasta se va redeschide în data de 3 iunie.

Anunțul a fost făcut de edilul orașului, Sorin Munteanu. “Piața agroalimentară o vom redeschide în 3 iunie, prima zi va fi strict pentru producătorii locali, produse agricole, apicole. Ne aflăm în stadiul în care piața a intrat deja în modernizare, astfel încât pe zona de lactate –ouă nu putem asigura condițiile necesare pentru a putea vinde aceste produse, de a avea lăzi frigorifice, spații adecvate, dar în parcarea  existentă vom avea un număr de 50 de mese la 2 m distanță, mese care vor deservi producătorii locali, astfel ca în 3 iunie să putem deschide piața agroalimentară”, a precizat primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

Reamintim, pentru reabilitarea pieței agroalimentare e nevoie de 500.000 de euro, iar Primăria Buziaș a atras o parte din fondurile necesare prin Grupul de Acțiune Locală. Jumătate din suma totală va fi de  la bugetul local.

Potrivit edilului Sorin Munteanu, a fost întocmit un nou proiect al pieței, cu copertină și locuri de parcare, dar și mese noi pentru comercianți. Obiectivul va beneficia de un acoperiș nou plus exterior- clădirea pentru lactate, carne, ouă- anvelopare și stație de climatizare.“Am început lucrările la amenajarea Pieței Agroalimentare. Anul acesta trebuie finalizată. Constă în amenajarea spațiului verde, în acoperirea spațiului care deservește partea de produse alimentare și o clădire nouă pentru partea de produse lactate, brânzeturi și ouă. Această investiție se ridică la 2 milioane lei”, a adăugat primarul Sorin Munteanu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*