Social

Preşedintele Iohannis le răspunde baptişilor cu privire la redeschiderea bisericilor

Preşedintele Iohannis le răspunde baptişilor cu privire la redeschiderea bisericilor

Recent, vă informam că baptiştii bănăţeni i-au scris preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi i-au cerut să  permită redeschiderea bisericilor începând cu data de 15 mai.

„Atât timp cât oamenii pot circula liberi în diferite locuri, sau chiar pot lucra împreună în spații închise, respectând normele de protecție şi de distanțare, credem că poate fi acoperită și această nevoie fundamentală a oamenilor: de a se închina în bisericile lor, mai ales că este o perioadă de criză. Redeschiderea bisericilor este absolut necesară, în contextul în care unii și-au pierdut pe cei dragi, alții și-au pierdut serviciul sau chiar speranța. Pentru creştini aceasta este modalitatea prin care pot lupta cu armele credinței și a rugăciunii împotriva acestei pandemii”, argumentau baptiştii solicitarea către şeful statului.

În răspunsul oferit de către consilierul prezindenţial Sergiu Nistor se arată că după încheierea stării de urgenţă „preşedintele României îşi exprimă convingerea că autorităţile guvernamentale şi locale, în baza legii adoptate de Parlament, vor ţine cont atât de nevoile spirituale ale credincioşilor Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, cât şi de imperativele sanitare care vizează interesul general şi binele comun”.

Puteţi vedea aici întreaga scrisoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*