Sănătate

Primul pacient din Timişoara vindecat de Covid-19 a donat plasmă

Primul pacient din Timişoara vindecat de Covid-19 a donat plasmă

Primul pacient vindecat de COVID 19 s-a prezentat miercuri, 6 mai 2020, să doneze plasmă de convalescent, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara.

Tânărul, donator fidel de sânge, a venit voluntar la Centru, pentru a face bine şi pentru a-i ajuta pe medici să vindece pacienţii aflaţi în suferinţă.

„Îl consider un gest umanitar, de omenie şi grijă faţă de aproape! Eu aşa îl văd, nu ca şi un eroism. De fapt, ajutăm. Nu am făcut eforturi supraomeneşti ca să putem ajuta şi alţi oameni, care sunt în nevoie şi au nevoie”, a spus primul donator de plasmă din Timişoara, Morărescu Cosmin Alexandru.

Donatorul a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara şi a fost declarat vindecat la jumătatea lunii aprilie.

„Gestul său este unul eroic! În ciuda suferinţei prin care a trecut, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 , temându-se pentru viaţa lui, cât a fost internat în spital, acum a dorit să vină în sprijinul altor oameni. Ne bucurăm că am avut ocazia să îl avem alături de noi şi îi mulţumim, pe această cale”, a declarat directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara.

Plasma colectată de la donatorul convalescent va fi administrată unui pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timisoara, dupa ce va fi testată şi declarată sigură pentru transfuzie, pe baza rezultatelor analizelor care vor veni de la Laboratorul Central de Referinţă din cadrul INHT Bucureşti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*