Sănătate

Încă o firmă amendată de DSP. Unde face instituţia controale

Încă o firmă amendată de DSP. Unde face instituţia controale
Adora Beauty

Până la această dată, 289 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, o persoană de la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 10 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș au efectuat verificări în unități comerciale, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2. Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate (nerespectarea obligaţiei privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală şi de sănătate a angajaţilor) a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.600 de lei.

De asemenea, au fost efectuate controale în domeniul apei potabile la utilizatori (industrie, alimentație colectivă) și a fost verificată colectarea și depozitarea deșeurilor periculoase. Nu au fost constatate neconformități.

În paralel, se continuă acțiunea de verificare din punct de vedere igienico-sanitar a spațiilor de cazare destinate persoanelor carantinate sau destinate odihnei personalului medical, din cadrul unităților sanitare care tratează pacienți pozitivi sau suspecți. Similar, au fost supuse controlului și societățile care oferă în sistem catering hrana persoanelor carantinate. În conformitate cu prevederile legislative actuale, operațiunile de dezinfecție în spațiile de carantină sunt coordonate, astfel încât, la finalul unei serii de 14 zile, se asigură dezinfecția completă, efectuată de către operatori autorizați în acest scop și cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*