Eveniment

4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie de Ziua Muncii

4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie de Ziua Muncii

În perioada minivacanței de 1 Mai, la nivelul Poliției de Frontieră Române se menţin măsurile dispuse pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, având în vedere contextul eforturilor susţinute pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu Covid-19.

În punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, la nivelul întregii ţări, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. De asemenea, echipaje comune formate din polițiști de frontieră, jandarmi şi poliţişti desfăşoară acţiuni pentru asigurarea segmentului de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră.

În continuare, în aplicarea art. 5 din Ordonanţa Militară nr. 3/24.03.2020, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în România, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări din zonele roşii şi galbene, zone actualizate conform listelor INSP(http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19).

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare, ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

În prezent, valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori mult mai scăzute față perioada similară a anului trecut, de până la 90%, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*