Politic

PSD Timiş cere Guvernului să facă teste prin sondaj pentru depistarea coronavirusului

PSD Timiş cere Guvernului să facă teste prin sondaj pentru depistarea coronavirusului
Adora Beauty

„În timp ce Ludovic Orban ne spune că nu se vor face teste rapide pentru anticorpi pentru că nu sunt precise, Uniunea Europeană a certificat două astfel de teste, iar SUA tocmai a aprobat unul”, au transmis reprezentanţii PSD Timiş.

Potrivit acestora, rând pe rând, guvernele încep să aplice, prin sondaj, testele de anticorpi pentru a determina procentul din populație care a fost deja infectată și imunizată. Se pot astfel calibra corect măsurile de relaxare a restricțiilor și de repornire a economiei. Astfel de sondaje s-au făcut sau sunt în desfășurare în state precum SUA, Germania, Austria, Suedia, Finlanda, Estonia, Marea Britanie, Australia, India, Iordania etc.

„În tot acest timp, România rămâne oarbă în lupta cu COVID-19! Suntem codași în Europa la numărul de teste aplicate, iar jumătate din capacitatea de testare a țării nu este utilizată! De ce? Pentru că teste multe înseamnă confirmări multe! Adică un guvern incapabil să gestioneze criza și să controleze transmiterea virusului și care lasă tot greul pe cetățenii obligați să stea în casă!”, sunt de părere cei de la PSD Timiş.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*