Național

Marcel Vela: De Paște, vom ajuta biserica la împărțirea Luminii Sfinte

Marcel Vela: De Paște, vom ajuta biserica la împărțirea Luminii Sfinte

Ministrul de Interne Marcel Vela a susținut, marți seară o declarație de presă în care a anunțat că MAI vine în sprijinul credincioșilor ortodoxi de Paște pentru a primi Lumina Sfântă în case.

Marcel Vela a spus că le mulțumește celor care au sărbătorit Paștele la sfârșitul săptămânii trecute cu responsabilitate și, ținând cont de numărul mare de români care va sărbători Învierea Domnului la sfârșitul acestei săptămâni a luat decizia de a ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărțirea Luminii Sfinte.

„Am considerat că este necesar să vă prezentăm acordul semnat astăzi între Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română. Am avut în vedere că foarte mulți români vor sărbători Sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni așa cum și confrații noștri de alte confesiuni au sărbătorit Învierea Domnului acum două zile cu multă responsabilitate și înțelepciune, lucru pentru care în calitate de ministru al Afacerilor Interne, le mulțumesc public.

Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu exista riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși.

Pentru a oferi și o alinare spirituală tuturor celor care trec în prezent prin momente grele vom ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărțirea Sfintelor Paști cât și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a spus ministrul Marcel Vela.

Ce trebuie să știe credincioșii ortodocși:

– Pâinea binecuvântată va fi împărțită credincioșilor vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul 7.00 – 17.00, în toate parohiile de către angajații bisericii și voluntari.

– În declarația pe proprie răspundere, credinciosul va face precizarea pentru „ridicarea luminii Paștelui” și va face scrie adresa bisericii.

– Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

– Pentru credincioșii bolnavi, Paștile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari vineri și sâmbătă sau în prima zi de Paște, cu respectarea normelor de protecție.

– Distribuirea Luminii Sfinte, adusă de la Ierusalim, se va face sâmbătă de către voluntarii Parohiilor și echipajele de ordine publică și patrulelele sub coordonarea MAI, aflate în misiune.

– Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația. În acest sens, doi sau trei locatari pot oferi Lumina Sfântă luată de voluntari.

Sursa: Antena 3

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*