Social

DSP Timiş verifică marile lanțuri comerciale

DSP Timiş verifică marile lanțuri comerciale
Adora Beauty

La începutul acestei săptămâni, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a inițiat noi acțiuni pe plan local și a implementat măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Pe parcursul ultimelor două zile, inspectorii din cadrul SCSP DSP Timiș au verificat condițiile igienico-sanitare din marile lanțuri comerciale care operează în municipiu și județ, dar și pregătirea măsurilor de prevenție referitoare la riscurile epidemiologice, astfel că au fost evaluate și monitorizate procedurile adoptate de operatorii comerciali de retail, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare aferente prezentei stări de urgență.

Până acum, nu s-a impus aplicarea unor măsuri de sancționare. În schimb, s-au transmis recomandări și precizări punctuale pentru intensificarea măsurilor de prevenție, în vederea asigurării distanțării între clienți și între clienți și lucrătorii comerciali, dar și pentru garantarea calității produselor alimentare.

Acțiunile DSP Timiș se desfășoară prin cooperare cu specialiști ai ITM Timiș, pentru asigurarea unui regim de activitate al operatorilor comerciali adaptat prevederilor legale în vigoare, atât pentru protecția sănătății în mediul public din spațiile comerciale, cât și pentru respectarea drepturilor de muncă ale angajaților din aceste centre, cu referire la condițiile de menținere a sănătății.

În perioada Sărbătorilor Pascale, cât și după această perioadă, dat fiind că sunt în vigoare reguli speciale de păstrare a distanței minime între persoanele aflate în deplasare și a reducerii drastice a contactelor directe cu suprafețele ce reprezintă riscuri de propagare epidemiologică, aplicabile inclusiv în cazul vizitelor în magazinele aparținând lanțurilor comerciale, DSP transmite o scolicitare publică adresată vizitatorilor spațiilor comerciale de retail de a respecta toate măsurile de precauție instituite în magazinele pe care le vizitează. De asemenea, adresăm operatorilor un mesaj prin care subliniem importanța menținerii stării de vigilență permanentă în magazine, dar și a aplicării procedurilor de prevenție împotriva riscurilor de propagare a infecțiilor, fără nicio excepție.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*