Educație

Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie

Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie

Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie 2020, iar subiectele nu vor cuprinde programa aferentă semestrului al doilea.  Este anunțul făcut azi de  ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit acesteia, situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile, a mai spus Anisie.

Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnilogie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului  (elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor). Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a transmis în această după-amiază Monica Anisie, ministrul Educației.

Data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei cu Coronavirus.

(FOTO: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*