Administrație

Comuna Sacoşu Turcesc intră în carantină

Comuna Sacoşu Turcesc intră în carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Liliana Oneț, s-a întrunit, marţi, pentru a găsi o soluție în cazul localității Sacoșu Turcesc, unde, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 un număr de cinci persoane, dintre care una a decedat. Cele cinci persoane au 11 contacți depistați. Primarul localității a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea carantinei.

În cadrul ședinței s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea măsurii de carantinare asupra localității Sacoșu Turcesc, județul Timiș. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecție pentru toate satele aparținătoare unității administrativ teritoriale Sacoșu Turcesc și pentru unitățile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Nițchidorf, Chevereșu Mare).

S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor și autoturismelor la intrarea și ieșirea din arealul comunei Sacoșu Turcesc, județul Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*