Administrație

Au început lucrările la Centura de Sud a Timișoarei

Au început lucrările la Centura de Sud a Timișoarei

Pe o vreme ca de iarnă au demarat, miercuri, lucrările la centura ocolitoare a Timişoarei.

“Traversăm o perioadă dificilă și poate că o șosea e ultimul lucru care contează, însă, astfel de vești ne ajută să rămânem optimiști și convinși că lucrurile vor reintra pe făgașul normal. În 12 martie anunțam că Centura de Sud a Timișoarei a primit autorizația de construire. După nici două săptămâni, dăm cea mai așteptată veste: în această dimineață au început lucrările! În următoarele 24 de luni, situația se va schimba radical pentru șoferi, dar și pentru aerul Timișoarei, oraș sufocat de TIR-uri. Firma care a câștigat licitația este Tirrena Scavi, iar valoarea contractului este de 324 de milioane de lei”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Potrivit DRDP Timişoara, primele lucrări care se execută la varianta de ocolire Timișoara Sud sunt decopertarea stratului vegetal, între DN 6 și canalul Bega.

În funcție de condițiile meteo, săptămâna viitoare va începe și șantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 și realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuția piloților forați.

Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajați (muncitori și TESA).

„Avem încredere în antreprenor, care a demonstrat că se poate mobiliza atunci când a terminat, cu 7 luni mai devreme, lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj. Sperăm că această criză generată de virusul COVID 19 să nu afecteze ca durată și ca și costuri lucrările demarate astăzi. D.R.D.P. Timișoara va nominaliza personal tehnic care, zilnic, va monitoriza numărul autoutilajelor și a personalului, precum și, implicit, evoluția lucrărilor”, a precizat Horațiu Simion, director regional regional DRDP Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*