Sănătate

Al cincilea deces din cauza infecției cu coronavirus în România

Al cincilea deces din cauza infecției cu coronavirus în România

A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), a confirmat Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un bărbat de 71 ani, din Suceava.

Bărbatul fusese confirmat pozitiv chiar astăzi. Pacientul era internat la Spitalul Județean Suceava de sâmbătă, 21.03.2020.

El a fost internat anterior în secția de Cardiologie, unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, subliniază Centrul de Comunicare Strategică.

Luni dimineață fusese înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmate pozitiv la COVID-19 – o femeie în vârstă de 72 ani.

Pacienta a fost internată tot sâmbătă, 21 martie, în Spitalul Județean Suceava.

Femeia avea afecțiuni asociate cronice – suferea de diabet și de boli cardiovasculare. Ea nu călătorise în zone de risc și nu venise în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

18 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi 9 asistenţi medicali au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Toți sunt internaţi la izolare, în secţia extinsă de Boli Infecţioase, arată instituția medicală într-un comunicat transmis luni.

Sursa: TVR

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*