Sănătate

Barba și mustața, focare de infecție pentru coronavirus

Barba și mustața, focare de infecție pentru coronavirus

Un bio-economist clujean, Adrian Toader, avertizează că părul facial – barba și mustața, sunt adevărate focare de infecție pentru coronavirus, adevărate depozite de agenți patogeni.

„Dați mai departe! Barba și coronavirusul! Adaptați-vă barba la condițiile actuale de pandemie. Nu numai că o mască nu poate fi folosită în mod eficient dar, mai mult, părul, dat fiind structura lui, atrage și reține praful, virușii și bacteriile fie pe cale electrostatică, fie datorită umezelii!. Bărbile, părul facial în general reprezintă focare de infecție subestimate, acestea reprezentând adevărate depozite de agenți patogeni”, a spus Toader.

Acesta a explicat că părul, în general, reprezintă un mediu de concentrare a prafului din atmosferă, a bacteriilor, a virușilor înclusiv a noului coronavirus colectat din aer și purtat la distanțe mari prin intermediul prafului și/ sau a moleculelor de apă din atmosferă.

„Bărbile și mustățile, în general, sunt mult mai periculoase datorită proximității lor față de nas, gură, ochi. De obicei o persoană se spală mult mai des și rapid pe mâini decât pe față, mai cu seamă când poartă o barbă. Să ne îngrijim, să ne adaptăm pentru sănătatea noastră și a celor dragi”, a conchis Adrian Toader.

Sursa: cluj24.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*