Sănătate

16 români s-au vindecat de coronavirus. Unul este din Bucureşti, restul din Timişoara

16 români s-au vindecat de coronavirus. Unul este din Bucureşti, restul din Timişoara

România are 16 cazuri vindecate de coronavirus, dar şi 16 noi cazuri de infectare cu COVID-19, înregistrate numai în această zi. Cei vindecaţi de coronavirus vor fi externaţi, unii dintre ei chiar astăzi. Este vorba despre 15 persoane din Timişoara şi una din Bucureşti. Numărul persoanelor infectate a ajuns acum la 184.

„Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În România, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Autorităţile dau asigurări că au tot ce le trebuie pentru a testa un număr mare de oameni, dacă va fi necesar.

În schimb, este nevoie de ventilatoare pentru secţiile ATI, iar în spitale trebuie completate stocurile de măşti, costume de protecţie şi dezinfectanţi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*