Sănătate

Două persoane din Timişoara cu coronavirus s-au vindecat cu un „cocktail” de medicamente

Două persoane din Timişoara cu coronavirus s-au vindecat cu un „cocktail” de medicamente

Vin şi veşti bune în cazul epidemiei de coronavirus. Două persoane din Timişoara diagnosticate cu noul virus s-au vindecat, după ce au fost tratate cu un cocktail de medicamente folosite pentru HIV şi gripă.

Schema de tratament a fost făcută de directorul Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Streinu Cercel, spune şeful secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

„Aceşti pacienţi au beneficiat de un tratament antiviral specific care se pare a fost eficient, la 2-3 zile ei deveneau negativi”, a spus Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Autoritățile anunță că 17 persoane sunt infectate cu coronavirus, la nivel național sunt 27 de persoane aflate în carantină și peste 11.000 în izolare la domiciliu, cifra fiind în scădere, după ce mulți români au ieșit din izolare.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că în România sunt în carantină instituționalizată 27 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus la nivel global a ajuns la 4.000. Până la ora actuală au fost înregistrate 113.009 cazuri de infectare și 4.018 decese.

Cele mai multe cazuri și decese cauzate de virusul 2019-nCoV sunt înregistrate în continuare în China continentală, deși situația pare să se stabilizeze. Luni au fost depistate doar 19 cazuri noi, număr semnificativ mai mic în comparație cu luna trecută, când existau și 2.000 de persoane infectate pe zi.

Rata de răspândire a virusului devine însă tot mai gravă în alte părți ale lumii, în țări precum SUA, Italia și Germania.

Sursa: antena3.ro

2 Comentarii

  1. murariu Stela

    Medicii nostrii sunt f. buni…pacat ca pleaca din tara

  2. De acord cu comentariul anterior….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*