Social

Poliția Locală continuă să ridice maşinile abandonate de pe străzi

Poliția Locală continuă să ridice maşinile abandonate de pe străzi

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au continuat în ultima perioadă acțiunile de identificare și de luare a măsurilor legale referitoare la autovehiculele abandonate pe domeniul public.

Astfel, în ultimele zile, chiar și în week-end, polițiștii locali împreună cu lucrătorii SDM, au ridicat de pe domeniul public 13 autovehicule abandonate în mai multe zone ale orașului, inclusiv microbuze, nu doar autoturisme. De la începutul anului au fost înregistrate 207 sesizări pe această linie, referitoare la 283 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, fiind întocmite 270 de somații conform Legii 421/2002.

De asemenea, au fost emise 54 de dispoziții de declarare a abandonului și au fost applicate 33 de sancțiuni contravenționale celor care au refuzat să-și ridice autovehiculele conform somațiilor primite. Alte 199 de autovehicule au fost ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali.

Pe linie de prevenire, Poliția Locală Timișoara a propus și a fost aprobat un proiect pentru realizarea de pliante informative, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș, care cuprind informații referitoare la legislația pe linia autovehiculelor abandonate, acestea fiind înmânate în cadrul diverselor campanii pe această linie desfășurate de Poliția Locală și transmise în plic cetățenilor care fac sesizări pentru a fi informați cu privire la legislația din domeniu.

Timişorenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective pe peste un an de zile, așa cum prevede legea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*