Turism

Foto. Hai cu King Travel la Cracovia să afli „Legendele din Malopolska”!

Foto. Hai cu King Travel la Cracovia să afli „Legendele din Malopolska”!

Agenţia de turism King Travel (str. Matei Corvin nr. 1, telefon 0745.648.509) vă invită într-o călătorie minunată la final de primăvară.

În data de 29 mai se pleacă la Cracovia, într-o excursie de patru zile, care costă 200 de euro şi 200 de lei.

Servicii incluse: trei cazări cu mic dejun, hotel 3/4*, autocar, asistenţă turistică.

Servicii neincluse: asigurare medicală, storno, intrări la obiective, taxe ghizi locali.

În prima zi a excursiei „Cracovia  –  Legendele din Malopolska”, turiştii se pot îmbarca din Turnu-Severin, Lugoj şi Timişoara. Autocarul va pleca dimineaţa devreme spre Cracovia, străbătând Munţii Tatra cu peisajele lor frumoase. Sosire în capitala regiunii Malopolska. Cazare.

A doua zi începe cu micul dejun. Apoi vizităm vechea capitală a Poloniei aşezată pe malul Vistulei. Vedem  Catedrala Wawelska unde sunt înmormântați marii regi ai Poloniei, apoi vizităm  Castelul Wawel cu cele trei secțiuni. Coborâm apoi pe lângă Biserica Sf. Francisc, locul unde s-a rugat și Papa Ioan Paul al II -lea și urmașul său Benedict al XVI-lea. Vedem fereastra de unde a binecuvântat mulțimea și apoi ne îndreptăm spre Piața Centrală. Aici se află cel mai mare muzeu subteran din estul Europei. Parterul vechilor clădiri din centrul orașului medieval se află acum sub nivelul pieței și acolo sunt amenajate, la subsol pe aproximativ 4.000 de metri pătraţi încăperile așa cum erau ele odinioară.  Vedem apoi Turnul Vechii Primării, Biserica Sfânta Maria, Universitatea Jagellona și Monumentul lui Mickiewicz. Timp liber pentru masa de prânz, cumpărături.  Vizită în cartierul evreiesc al orașului.  Poate fi făcut un tur cu trenulețul spre celebra fabrică a lui Oskar Schindler (din filmul Lista lui Schindler). Cazare în Cracovia.

În cea de-a treia zi a călătoriei, după micul dejun, turiştii vor ajunge la mina de sare de la Wieliczka. Uriașa exploatare de sare a fost inclusă pe lista patrimoniului UNESCO în anul 1978. În exploatare, încă din secolul al XIII–lea, este o mărturie a muncii și a simțului artistic a generații de mineri. Sute de statui și alte figurine din ceară o transformă într-u uriașă catedrală subterană. Retur la Cracovia.

Opțional excursie la Auschwitz pentru a vedea lagărul nazist. Retur în Cracovia. Timp liber, plimbare prin oraș seara, pe lângă Monumentul Grunwald care amintește de marea victorie poloneză asupra cavalerilor teutoni, Barbacan, Poarta Sfântului Florian și a vechilor ziduri de apărare a orașului medieval, construite în vremea marilor amenințări mongole și tătare. Cazare în Cracovia.

Ziua 4. Mic dejun. Pornim spre ţară. Popas pentru un gulaş în Ungaria.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*