Social

Gunoaie aruncate cu căruțele ziua în amiaza mare. Amenzile mari nu-i sperie pe nesimţiţi!

Gunoaie aruncate cu căruțele ziua în amiaza mare. Amenzile mari nu-i sperie pe nesimţiţi!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat acțiunile pe linia depistării și luării măsurilor legale împotriva persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, fie în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere video, fie în urma patrulărilor efectuate în teren.

Astfel, în ultimele zile, au fost aplicate patru sancțiuni pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, în locații precum străzile Ovidiu Balea, Căpitan Damșescu cu Ion Barac, I. Preyer, Calea Moșniței. O persoană a fost suprinsă depozitând deșeuri cu căruța pe domeniul public, pe Calea Moșniței, aceasta fiind sancționată cu 6.000 de lei, altele au fost surprinse aruncând resturi, ziua în amiaza mare, fără să le pese că zona este intens circulată, fiind sancționate cu câte 3.000 de lei și punându-li-se în vedere să salubrizeze locațiile.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*