Social

Aproape 200 de locuri de parcare au apărut pe străzi după ridicarea rablelor

Aproape 200 de locuri de parcare au apărut pe străzi după ridicarea rablelor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au continuat în ultima perioadă acțiunile de identificare și de luare a măsurilor legale referitoare la autovehiculele abandonate pe domeniul public.

Astfel, de la începutul acestui an au fost înregistrate 149 de sesizări, atât de la cetățeni dar și situații constatate din oficiu de polițiștii locali, cu privire la 210 autovehicule abandonate sau fără stăpân care ocupă locurile de parcate în mai multe zone din oraș, în multe cazuri transformându-se în focare de infecție.

A fost verificată și soluționată situația a 265 de autovehicule, atât din cele constatate anul acesta, cât și aflate în procedură de la finalul anului trecut, 174 de autovehicule fiind ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali, alte 14 fiind ridicate împreună cu lucrătorii SDM. De asemenea, în cazul a 77 dintre acestea s-a constatat că nu se încadrează în prevederile Legii 421/2002 care specifică faptul că pentru a fi declarate abandonate autovehiculele trebuie să nu fie mutate cel puțin un an de zile din același loc.

De asemenea, au fost aplicate și 15 sancțiuni de câte 1.000 de lei fiecare unor proprietari de astfel de autovehicule care au refuzat să-și ia de pe domeniul public autovehiculele aflate în această situație. Au fost întocmite un număr de 44 de dispoziții de declarare a abandonului, urmând ca mașinile să fie de asemenea ridicate de pe domeniul public.

Pe linie de prevenire, Poliția Locală Timișoara a propus și a fost aprobat un proiect pentru realizarea de pliante informative, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș, care cuprind informații referitoare la legislația pe linia autovehiculelor abandonate, acestea fiind înmânate în cadrul diverselor campanii pe această linie desfășurate de Poliția Locală și transmise în plic cetățenilor care fac sesizări pentru a fi informați cu privire la legislația din domeniu.

Timişorenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective pe peste un an de zile, așa cum prevede legea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*