Politic

Marian Cucşa solicită întrunirea CSAT

Marian Cucşa solicită întrunirea CSAT

Deputatul Marian Cucşa de la Forţa Naţională a declarat, vineri, că solicită întrunirea CSAT pentru că ne confruntăm deja cu o problemă de siguranță națională! Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus.

„Dacă până acum citeam despre cetățeni străini care se confruntă cu această problemă, iată că, din păcate, avem prima confirmare în cazul unui român. Nu vreau să creez panică, dar cred că este un subiect care necesită mai multă atenție din partea guvernului. Ludovic Orban pare mai interesat de anticipate și de jocurile lui Klaus Iohannis, în astfel de momente”, a precizat Cucşa.

Deputatul mai spune că, în calitate, de cetăţean al României, simte nevoia să ştie că au fost luate toate măsurile preventive în acest caz, mai ales că virusul a ajuns la nici 1.500 de kilometri de noi.

„Așa că nu pot să nu mă întreb:

  1. Ce șanse are un astfel de pacient în spitalele din România?
  2. Câte locuri care să întrunească toate condițiile există în unitățile sanitare din țară?
  3. Cum pot fi izolați acești pacienți, în condițiile în care spitalele “colcăie” de infecții nosocomiale. Secțiile de Terapie Intensivă sunt arhipline, iar regulile elementare de igienă nu sunt respectate, în multe unități sanitare din țară. Pacientul se internează cu o problemă și iese cu trei.
  4. Imunitatea pacienților cu Coronavirus este foarte scăzută, cum îi protejați?
  5. Ce măsuri preventive au fost dispuse în punctele de frontieră? Și aici nu mă refer doar la aeroportul Otopeni. Există și frontiere terestre.
  6. Ce măsuri preventive au fost dispuse în portul Constanța?
  7. Ce vedem de câteva luni, în acțiunile Guvernului, pe acesta subiect? Doar bâlbâieli, lipsă de coordonare în acțiunile instituțiilor ce sunt abilitate pe această problematică. Cred că și rolul CSAT ar trebui să fie foarte activ, în aceste momente, pentru a avea coerentă în adoptarea celor mai bune măsuri pentru populație și protejarea oamenilor”, a punctat Cucşa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*