Sănătate

Un compartiment nou pentru recuperare arşi în cadrul Clinicii de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal

Un compartiment nou pentru recuperare arşi în cadrul Clinicii de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal

Se va înființa un Compartiment pentru recuperare arşi în cadrul Secţiei Clinice de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Timişoara şi se va finaliza la sfârşitul anului următor.

Potrivit managerului de proiect, Olimpia Oprea, acesta se va afla la parterul Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie și va avea 7 paturi, organizate astfel: 2 rezerve cu 2 paturi şi grup sanitar; 1 salon cu 3 paturi cu grup sanitar propriu.“Grupurile sanitare pot fi amenajate astfel încât bolnavul în fotoliu rulant să poată avea acces. În plus, există spaţiu pentru un cabinet de consultaţii şi o sală de tratamente. Se pot asigura circuite separate pentru bolnavii internaţi, precum şi accesul acestora spre Baza de tratament şi Ambulatoriul de specialitate.În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi, există posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuti, logopezi)”, a transmis medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Dotarea cu echipamentele medicale necesare se va realiza prin Programul Operaţional Regional “Extindere, reabilitare, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie Timişoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, prin demolare parţială şi extindere orizontală şi verticală“.

Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

În perioada imediat următoare se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii.

Valoarea totală a proiectului este de 23.716.126,88 lei, din care 5.203.952 lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*