Eveniment

Doi cetăţeni albanezi opriţi la frontiera cu Serbia

Doi cetăţeni albanezi opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos.

În data de 04 februarie, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, două persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi bărbați la sediul instituției pentru cercetări, prilej cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 28, respectiv 47 de ani.

Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost anunţate autorităţile sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*