Administrație

Când va ajunge la Timişoara primul tramvai de 2,5 milioane de euro

Când va ajunge la Timişoara primul tramvai de 2,5 milioane de euro

Primul tramvai de 2,5 milioane de euro va ajunge, anul acesta, la Timişoara, însă va circula doar în probe. Garnitura va avea două sute de locuri și o autonomie de circulație, pe baterie, de 63 km. Garanția este de șase ani.

Deocamdată firma turcă lucrează la protoptip, urmând ca prima garnitură să ajungă în luna noiembrie. Omologarea modelului va fi făcută după două luni.

„După ce iese primul exemplar, celelalte vin foarte repede. Ni s-a promis că spre sfârșitul acestui an o să primim primul tramvai și după aceea ele vor veni din lună în lună, cel puțin unul pe lună, aceasta e capacitatea de producție. Ce e important este că vom avea 21, probabil 23 de tramvaie, pe fonduri europene. Noi am organizat licitația pentru un număr de până la 40 de tramvaie, dacă, în timp, va fi cazul, se vor găsi și alte surse de finanțare din afara bugetului local ori pe bugetul local se vor mai putea cumpăra fără a se mai parcurge procedurile acestea mari consumatoare de timp”, a spus Nicolae Robu la Radio Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*