Administrație

Consiliul Județean Timiș alocă primăriilor 37 de milioane lei

Consiliul Județean Timiș alocă primăriilor 37 de milioane lei
Adora Beauty

Consiliul Județean Timiș alocă primăriilor 37 de milioane lei. Primăriile primesc de la Consiliul Județean între 200 și 300 de mii de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

Călin Dobra susține că sumele acordate de Consiliul Județean pentru echilibrarea bugetelor locale sunt insuficiente, banii fiind împărțiți în funcție de solicitări. “Că în Timiș au venit, mai mereu, bani puțini de la Guvern, o știm cu toții. Că suma pentru echilibrarea bugetelor locale a fost plafonată, știm și asta și ne nemulțumește total! Este nedrept de puțin, ca un județ ca Timișul, unul dintre cei mai importanți contributori la buget, să primească doar 27 de milioane de lei acum! Cum îi împărțim?! Cum gestionăm situația?! Cu echipa Consiliului Județean Timiș, am stabilit să acordăm primăriilor din județ, UN TOTAL de 37 de milioane de lei, astfel: cele 27 milioane de lei de la Guvern, pentru echilibrarea bugetelor de investiții, iar 10 milioane de lei, bani din sume defalcate de TVA, exclusiv pentru lucrări la drumurile comunale. Pe de altă parte, prin legea bugetului de stat, municipiile au beneficiat de sume importante, iar ca exemplu, vă pot spune că municipiul Lugoj a primit de la Consiliul Județean o finanțare ce se ridică la 1,8 milioane de lei”, a transmis șeful CJ Timiș, Călin Dobra.

Împărțirea acestor bani a fost intens discutată cu șefii administrațiilor locale din Timiș, dar și cu consilierii județeni, inclusiv cu cei din celelalte grupuri politice.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*