Eveniment

Migranţi prinşi când încercau să treacă granița cu taxiul

Migranţi prinşi când încercau să treacă granița cu taxiul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu împreună cu poliţiştii din cadrul postului de poliţie comunală Iratoşu – I.P.J. Arad, au depistat doi cetăţeni străini, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Aceștia au fost descoperiți încercând să treacă granița luni, 20 ianuarie, în jurul orei 18.30. În jurul acestei ore, polițiștii de forntieră au oprit la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, pe comunicaţia Arad-Variaşu Mic, un autoturism tip taxi cu care călătoreau doi cetăţeni străini. Părând suspect ce se petrece, polițiștii i-au luat la întrebări pe cei găsiți în autoturism pentru că aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Mai departe, ei au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări, unde s-a stabilit că unul este cetăţean algerian, în vârstă de 28 de ani, iar celălalt este din Palestina, având 48 de ani. De asemenea, ambii sunt solicitanţi de azil în România.

Ei au declarat că doreau să ajungă în Germania, pentru a găsi locuri de muncă şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau paşaport şi viză Schengen, dar planul lor a eșuat la puțin timp după ce a început.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor două persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*