Administrație

Investiții de peste 1.100.000 euro la Jimbolia din fonduri europene, prin proiectul ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat – IBC 2 ”

Investiții de peste 1.100.000 euro la Jimbolia din fonduri europene, prin proiectul ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat – IBC 2 ”
Adora Beauty

În data de 17 ianuarie, la Casa de Cultură din Jimbolia  a avut loc Conferința de lansare a proiectului ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat – IBC 2” finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia  și cofinanțat de statele partenere în program. Acest proiect reprezintă o continuare a proiectului ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, proiect finalizat cu succes în august 2019.

Proiectul reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – în calitate de lider de proiect, Orașul Jimbolia din Romania, Orațul Kikinda și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia în calitate de parteneri.

Obiectivul principal al proiectului este contribuţia la mobilitate în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătăţirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și a condițiilor de siguranță ale celor ce se deplasează cu bicicleta. În acest sens, partenerii din Serbia vor realiza iluminarea unei piste de biciclete pe o lungime de 7 kilometri și vor reabilita 1,80 kilometri de drumuri.

În ceea ce privește orașul Jimbolia, în perioada de implementare a proiectului se vor reabilita următoarele tronsoane de drum: str. Ion Slavici tronsonul cuprins între str. Republicii și str. Spre Est și str. Calea Mărășești tronsonul cuprins între str. Peter Jung și str. Spre Nord. Suplimentar, în Jimbolia se vor amenaja parcări laterale în zona gării.

Implementarea acestui proiect va facilita cooperarea transfrontalieră și va genera îmbunătățirea calității vieții în zona transfrontalieră.

Bugetul total al proiectului este de 1.144.158,65 euro, din care 972.534,83 euro reprezintă finanțare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene. Perioada de implementare este de 24 de luni, din 1 august 2019 până în 31 iulie 2021.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*